Noul Consiliu de Supraveghere al Fondului Proprietatea, afacere de casă a PD-L


Din noul Consiliu de Supraveghere al Fondului Propritatea fac parte Gheorghe Pogea, Graţiela Iordache şi consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru. Pe lângă Pogea şi Iordache, alţi doi apropiaţi ai PD-L fac parte din consiliu.PD-L transformă Fondul Proprietatea într-o “afacere de partid”. O dovedeşte faptul că în noul Consiliu de Administraţie al Fondului aprobat astăzi au intrat nu mai puţin de patru pedelişti cu acte-n regulă sau apropiaţi ai acestei formaţiuni: fostul ministru de Finanţe Gheorghe Pogea, fostul ministru al Integrării Europene Ene Dinga, secretarul de stat de la Ministerul de Finanţe Graţiela Iordache şi Crinuţa Nicoleta Dumitrean. Pe lângă aceştia în noul Consiliu a mai intrat şi consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, fost premier desemnat.
Însă, Croitoru a anunţat miercuri că va renunţa la candidatura pentru un loc în consiliul de supraveghere al Fondului Proprietatea, deoarece nu mai are niciun obiectiv, întrucât Guvernul a aprobat forma renegociată a contractului cu Franklin Templeton.
“Mi-am retras candidatura pentru consiliul Fondului şi am informat şi reprezentanţii FP. Când am acceptat acum câteva luni, îmi propusesem să grăbim procesul de semnare a contractului cu Franklin Templeton, dar cum s-a făcut acest lucru de către Guvern, eu personal nu mai am niciun obiectiv acolo”, a declarat, pentru NewsIn, Lucian Croitoru.
Pe lângă cei trei, au mai intrat în noul consiliu de supraveghere Eduard Goean şi Corin Trandafir.
De la sfârşitul lunii decembrie, Fondul Proprietatea are şi o nouă conducere executivă, după ce consiliul de supraveghere l-a numit pe Ionuţ Popescu, consilierul pe probleme economice al premierului Emil Boc, în funcţia de director general al Fondului Proprietatea, fiind înlocuiţi totodată şi directorul economic şi cel juridic.
Astfel, Daniela Lulache a fost revocată din funcţia de director general, Mihai Darie din postul de director economic, iar Laura Constantin nu va mai fi director juridic. În locul acestora au fost numiţi Ionuţ Popescu, ca director general şi preşedinte al noului directorat, Cristian Busu în funcţia de director economic, iar Valeria Nistor va ocupa postul de director juridic.
În aceeaşi dată, Mircea Ursache a părăsit funcţia de preşedinte al consiliului de supraveghere, la cererea sa, în această poziţie fiind numită Graţiela Iordache, deputat PDL.
Fondul Proprietatea este administrat în sistem dualist din mai 2008, de un consiliu de supraveghere, format din 7 membri, şi un directorat, format din 3 membri. Directoratul a asigurat conducerea executivă a FP.

Related posts

Leave a Comment