Norica Nicolai, vicepreședinte al grupului ALDE din Parlamentarul European

Europarlamentarul de Cluj, Norica Nicolai, va fi vicepreședinta Grupului ALDE din Parlamentul European, după o decizie luată în acest sens de către deputații liberali reuniți la Strasbourg cu ocazia sesiunii plenare. Propunerea a aparținut liderului ALDE Guy Verhofstadt, care și-a convins colegii că onestitatea față de electorat și consecvența în acțiunea politică sunt două calități pe care un vicepreședinte de grup politic în Parlamentul European trebuie să le aibă. Alegerea Noricăi Nicolai vine în contextul în care ea este singurul membru al PNL care a decis să își continue activitatea în ALDE, în contextul în care ceilalți europarlamentari ai PNL s-au afiliat PPE, iar unul dintre ei, Adina Vălean, a devenit vicepreședinte al Parlamentului European.Din calitatea de vicepreședintă ALDE, Norica Nicolai va participa la elaborarea politicilor europene ale acestui grup politic. În plus, ea a fost mandatată de către colegii săi să păstreze intacte valorile liberalismului în România. Astfel, sunt alimentate supozițiile care dau drept sigură excluderea Noricăi Nicolai din PNL și trecerea ei la PLR, formațiunea fondată de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. Din Cluj, și deputatul Steluța Cătăniciu s-a afiliat noii formațiuni.

Norica Nicolai va reprezenta, de asemenea, Grupul ALDE ca membru supleant în Comisia pentru Afaceri Economice și Monetare și își va continua activitatea pe domeniul afacerilor externe, fiind desemnată să activeze în Delegația pentru relația cu Republica Moldova și cea pentru relația cu Federația Rusia.

”Le mulțumesc colegilor mei deputați pentru că au continuat să creadă în România, în cei care îi reprezentă pe români în legislativul european și mi-au acordat încrederea lor. După cum am mai spus, ALDE este grupul care de cele mai mute ori hotărăște direcția pe care o iau politicile europene și faptul că voi superviza și voi participa la elaborarea lor în cadrul acestui grup politic este garanția pe care le-o dau românilor vor fi reprezentați cu onestitate în Europa, cel puțin în ceea ce mă privește”, a declarat Norica Nicolai la sfârșitul ședinței de grup.

Related posts

Leave a Comment