Nokia a produs primii șomeri la Cluj

Primii muncitori de la fabrica de telefoane mobile Nokia din comuna clujeană Jucu au intrat în șomaj. Este vorba de trei serii de câte 60 de persoane, care au fost pentru ultima oară la muncă pentru Nokia.Este vorba de așa-numiți muncitori externi, adică de angajați ai firmelor de leasing de personal Lugera și Trenkwalder. Deși ei nu vor mai munci în următoarele săptămâni pentru Nokia, muncitorii își vor primi salariul până în data de 10 ianuarie, spune liderul sindical Valentin Ilcaș. În total, sunt 400 de persoane aflate în această situație.
Angajații Nokia, în schimb, vor fi concediați din data de 31 martie, iar munca lor efectivă va înceta în luna decembrie. Muncitorii Nokia vor primi, apoi, plăți compensatorii, care sunt negociate în prezent de reprezentanții sindicatelor și de cei ai conducerii fabricii de telefoane mobile.
Toți cei 3.300 de angajați ai Nokia și ai firmelor care furnizau servicii vor fi recalificați profesional, cu ajutorul unui proiect care va fi realizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă. Aceasta va solicita o finanțare în valoare de 6,6 milioane de euro din partea Fondului European pentru Combaterea Efectelor Globalizării.

Related posts

Leave a Comment