Noile tehnologii care ne ajută să învățăm

Noile tehnologii sunt utilizate pe scară tot mai largă în educație. Studenți, elevi, dar și profesori utilizează tablete, laptopuri sau telefoane inteligente pentru a transmite informații, pentru a crea și pentru a-și publica operele. Însă, atunci când învățăm, trebuie să existe un echilibru just între noile tehnologii și cartea clasică, este de părere prodecanul Facultății de Psihologie și Științele Educației din Cluj, Călin Felezeu.

Educația modernă se bazează tot mai mult pe noile tehnologii. Profesorii folosesc tot mai mult sisteme de telecomunicații și aplicații informatice multimedia pentru învățare. O tendință tot mai răspândită așa-numita gameificare, adică învățarea prin joaca pe calculator sau pe tabletă. Însă trebuie să existe un echilibru între învățarea prin cititul clasic și noile metode de învățare, spune prodecanul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, Călin Felezeu.

În ultimii ani, piața de carte din România a crescut ușor, însă piața românească este mult în urma celor din regiune, mai spune profesorul Călin Felezeu.

”Piața de carte din România este de 100 de milioane de euro. În Ungaria, care are o populație de două ori mai mică, piața de carte este de 800 de milioane de euro. Iată, deci, că avem loc să creștem”, a spus Călin Felezeu, prezent la ViaCluj.tv.

Universitățile clujene, dar și tot mai multe licee, încearcă să ofere studenților și elevilor o educație deopotrivă clasică și multimedia. Cursurile sunt disponibile atât în format tipărit, cât și în formate care permit lecturarea lor pe tabletă sau pe kindle. De asemenea, cursurile scrise sunt tot mai des însoțite de filme rezumative, de animații sau de hărți interactive.

Related posts

Leave a Comment