“Noi nu vrem să fim părtaşi la îngropăciunea României”


Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri seară, la Realitatea TV, că, în opinia sa, România a ajuns acum la nivelul anilor ’85. Totodată, liderul social-democrat a precizat că PSD nu va mai face compromisuri şi că nu va intra la guvernare decât prin alegeri.Victor Ponta a anunţat că liderii PSD au hotărât să încheie momentul compromisului din decembrie 2008 şi să nu accepte să intre la guvernare alături de PDL. “Haideţi să facem lucrurile serios, să trecem peste campania electorală şi să mergem înainte cu seriozitate. Am închis momentul compromisului din decembrie 2008, a fost atunci un compromis din motive subiective. Am decis că nu intrăm la guvernare cu Traian Băsescu şi PDL, şi PSD nu va reveni la guvernare prin compromisuri, ci prin alegeri”, a spus liderul social-democrat. Totodată, el a precizat că PSD nu susţine varianta unui guvern de tehnocraţi.
Întrebat, în condiţiile date, care este poziţia PSD, Ponta a replicat că îşi doreşte ca actualul Guvern să ia măsurile necesare “să fie bine”, dar nu cu Emil Boc în frunte. “Eu îmi doresc ca ei să rămână, dar nu cu domnul Boc, că nu se poate cu Boc, să ia din măsurile noastre, să ia alte măsuri, ca să fie bine. Noi nu vrem să fim părtaşi la îngropăciunea României. Nu mă poţi obliga pe mine, ca partid de stânga adevărat, să vin să spun ‘Dă-mi şi mie trei funcţii de ministru şi sunt de acord să tai din salarii, din pensii, să renunţ la cota diferenţiată.’ Nu, astea sunt compromisuri pe care nu le mai facem”, a subliniat liderul social-democrat.
“Mi se pare că s-a ajuns la un nivel pe care nu-l cunosc foarte bine, dar am învăţat despre el, undeva în anii ’85”, apreciază Victor Ponta. “Regret că nu a câştigat Mircea Geoană alegerile, dar astăzi PSD-ul trebuie să facă ceva”, a adăugat liderul PSD.
Ponta a spus, totodată, că PSD nu renunţă la moţiunea de cenzură anunţată pentru că “nu avem încredere în actualul Guvern”.

Related posts

Leave a Comment