Noi echipamente anticoronavirus la Spitalul de Boli Infecțioase

Consiliul Județean Cluj a achiziționat două noi echipamente medicale ultraperformante, care au fost deja date în folosință în cadrul Laboratorului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, unitate sanitară aflată în subordinea forului administrativ județean.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, spune că „Aceste două aparate de testare vor facilita diagnosticarea celor considerați potențial infectați cu temutul virus SARS-CoV-2 și vor furniza specialiștilor o imagine cât mai clară asupra măsurilor care se impun”.

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar, afirmă că ”trebuie să fim recunoscători celor care se află în prima linie a luptei cu coronavirusul. De aceea, avem datoria de a investi pentru a salva vieți și pentru a face mai eficientă munca medicilor și a celorlalți membri ai staff-ului medical”.

Valoarea totală a celor două aparate medicale dedicate testării COVID-19 este de 2.246.301 lei. Banii sunt alocați din bugetul propriu al Consiliului Județean.

Această nouă investiție în sistemul medical clujean a fost justificată de necesitatea creșterii capacitării de testare a populației, precum și de dorința eliberării rezultatelor într-un interval de timp cât mai scurt.

Related posts

Leave a Comment