Moţiunea de cenzură a fost respinsă! Guvernul rămâne în funcţie, iar salariile şi pensiile vor fi tăiate


Guvernul Emil Boc rămâne în funcţie, după ce majoritatea parlamentarilor a respins moţiunea de cenzură iniţiată de PSD. Asta însemnă implicit că legea privind diminuarea salariilor cu 25% şi a pensiilor cu 15% a fost adoptată. Au lipsit doar cinci voturi ca Guvernul să cadă.
După mai bine de şase ore de discuţii mai aprinse ca niciodată şi alte două ore de vot, Guvernul Emil Boc a fost reconfirmat în funcţie. Asta după ce majoritatea senatorilor şi deputaţilor a respins moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi susţinută de PNL. 231 de parlamentari au votat în favoarea moţiunii. Pentru ca Executivul să cadă ar fi fost nevoie de 236 de voturi.
Votul a fost întrerupt pentru câteva zeci de secunde, după ce preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, i-a cerut unei doamne care-l însoţea pe deputatul PSD Nicu Bănicioiu să părăsească plenul. Imediat au apărut probleme într-unul din balcoanele plenului, Anastase cerând din nou intervenţia forţelor de ordine.
Cel puţin nouă parlamentaria ai Puterii au trădat. Printre ei şi Teo Trandafir.
În condiţiile în care moţiunea PSD a picat, legile care prevăd tăierea salariilor bugetarilor şi a pensiilor se consideră adoptate de Parlament. Pot fi însă atacate, în termen de cinci zile de la adoptare, la Curtea Constituţională. Judecătorii Curţii nu au un termen până la care să dea o soluţie.

Related posts

Leave a Comment