Monumentele Clujului, la restaurare


Primăria a decis că este timpul să înceapă lucrările de restaurare a monumentelor din oraş. Această decizie a fost luată ca urmare a faptului că municipiul Cluj va fi deţine titlul de Capitală Culturală, în anul 2020.

În acest sens, Consiliul Local (CL) a organizat o licitaţie în scopul contactării unor proiecte de renovare a monumentelor şi clădirilor istorice. Firma Co-Mod, din Miercurea Ciuc, care a deţinut şi contractul de renovare a Bastionului Croitorilor, a fost singura care a ofertat de această dată. Valoarea totală a contractului se ridică la suma de 3,5 milioane de dolari. Oferta este analizată de comisia de licitaţie.

Conform documentaţiei postate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), contractul implică trei categorii de lucrări pe care primăria vrea să le contracteze la pachet: igienizarea şi cosmetizarea monumentelor istorice şi de for public, reparaţii curente la socluri, platforme, scări şi alei de acces la acestea şi reparaţii curente şi înlocuire plăci comemorative lipsă. Aceste operaţiuni ar trebui să fie finalizate în patru ani.

Related posts

Leave a Comment