Misterul din spatele sunetelor ciudate care se aud în întreaga lume


În anul 2012 va avea loc o intensificare a activitatii solare si a proceselor din miezul Pamantului, ceea ce va duce la o crestere a numarului catastrofelor naturale, precum cutremurele, eruptiile vulcanice si evenimentele meteorologice extreme, sustine omul de stiinta, Elchin Khalilov, presedintele Organizatiei Mondiale pentru Cooperare Stiintifica.
Din analiza inregistrarilor sunetelor neobisnuite, s-a constatat ca cea mai mare parte a spectrului lor se afla in intervalul infrasunetelor, nefiind percepute de oameni.Sunetele neobisnuite sunt emisii acustice de joasa frecventa, intre 20 si 100 de hertzi. In geofizica, acestea sunt numite unde acustice-gravitationale si ele se formeaza in atmosfera superioara, la limita dintre atmosfera si ionosfera.
“Undele acustice-gravitationale pot fi generate de o multime de cauze: cutremure, eruptii vulcanice, uragane, furtuni, tsunami. Cu toate acestea, aria sunetelor de tip “hum” observate, depaseste cu mult pe acelea generate de fenomenele enumerate mai sus”, a spus Khalilov.

Sunetele bizare care se aud din cer şi cutremură lumea

Sursa acestor puternice unde acustice-gravitationale are o arie larga a proceselor energetice. Ele includ eruptiile solare si fluxurile de energie generate de acestea, ce ating suprafata Pamantului si destabilizeaza magnetosfera, ionosfera si atmosfera superioara, scrie ziare.com.
Datorita cresterii bruste a activitatii solare de la mijlocul anului 2011 s-au produs aceste sunete neobisnuite. “Daca rata de crestere a activitatii solare continua, amplitudinea ei pana la sfarsitul anului 2012 va fi mai mare, iar in 2013-2014 se va atinge apogeul” a declarat omul de stiinta.

Emanatii ale miezului Pamantului

“Deplasarea polului nord magnetic s-a accentuat, crescand de cinci ori intre 1998 si 2003, ceea ce arata o intensificare a proceselor din interiorul miezului Pamantului, care genereaza campul magnetic”, sustine Khalilov.
Statiile geofizice ATROPATENA au inregistrat pe 15 noiembrie 2011 variatii ale campului gravitational, inregistrandu-se un puternic impuls. Aceste statii se intind de la Istanbul la Islamabad si Yogykarta pe o distanta de 10.000 de kilometri.

Marea Neagră a început să scoată sunete bizare

Fenomenul se poate produce datorita emanatiilor miezului din centrul Pamantului. Eliberarea unei energii foarte mari din miezul Terrei, de la sfarsitul anului trecut constituie un semnal, care ne arata trecerea energiei interne din interiorul Pamantului, intr-o noua faza activa.
“Procesele din miezul Pamantului genereaza o energie interna a planetei noastre si trebuie sa ne asteptam ca pana la sfarsitul anului 2012 sa apara o crestere brusca a unor fenomene naturale, precum cutremurele, eruptiile vulcanice si evenimentele meteorologice extreme, iar un nivel de varf va fi in 2013-2014”, concluzioneaza Elchin Khalilov.

Related posts

Leave a Comment