Ministerul rus al Apărării: Regimul de la Kiev pregătește o provocare armată împotriva Transnistriei

Într-un comunicat, publicat în această dimineață de Ministerul Apărării din Rusia, se arată următoarele:

“Potrivit informațiilor disponibile, în viitorul apropiat, regimul de la Kiev pregătește o provocare armată împotriva Transnistriei, care va fi efectuată de unități ale forțelor armate ale Ucrainei, inclusiv cu implicarea formației naționaliste Azov.

◽️ Ca pretext pentru invazie, este planificată organizarea unei presupuse ofensive a trupelor ruse de pe teritoriul Transnistriei.

◽️ Pentru a face acest lucru, sabotorii ucraineni care participă la invazia în scenă vor fi îmbrăcați în uniforma personalului militar al Forțelor Armate ale Federației Ruse.

◽️ Ministerul rus al Apărării monitorizează îndeaproape situația de la granița Ucrainei cu Transnistria și este gata să răspundă oricăror schimbări în situație.”

Autoritățile de la Chișinău au reacționat în felul următor: “Facem apel la calm și invităm publicul să urmărească sursele oficiale și credibile ale Republicii Moldova. Instituțiile noastre cooperează cu partenerii străini și în cazul unor pericole la adresa țării vor informa neîntârziat opinia publică”, precizează guvernul de la Chișinău într-o notă informativă ce pare a sugera că informațiile publicate de Moscova nu sunt credibile.

Related posts

Leave a Comment