Mini biblioteci în Grădina Botanică din Cluj-Napoca

Cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții și a Drepturilor de Autor, sărbătorită în întreaga lume din anul 1995 la inițiativa UNESCO (Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură) în data de 23 aprilie, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, anunță inaugurarea de mini biblioteci în Grădina Botanică „Alexandru Borza” Cluj.

Scopul inițiativei este de a încuraja lectura pentru toate vârstele în spațiile publice, de a promova beneficiile lecturii, biblioteca și activitățile pe care aceasta le organizează. Așa cum Grădina Botanică își cultivă cu grijă plantele, la fel și biblioteca dorește să cultive cu atenție relația carte-cititor, inclusiv în spații neconvenționale.

Aceste mini biblioteci sunt organizate pentru vizitatorii Grădinii Botanice, cărțile se pot citi pe loc sau se pot împrumuta pentru acasă. Oricine dorește poate dona cărți pentru mini biblioteci, lăsându-le în spațiul destinat acestora.

Evenimentul va avea loc în data de 20 aprilie 2022, de la ora 11:00, în prezența managerului Bibliotecii Județene și a reprezentanților Grădinii Botanice „Alexandru Borza” Cluj.

Related posts

Leave a Comment