Meseriile căutate pe piaţa muncii: designer web, tester sorftware, dar şi vânzători

Aproape 500 de persoane din regiunile nord-vest, centru şi vest au făcut cursuri de calificare profesională finanţate din fonduri europene obţinute prin POSDRU. Cele mai căutate meserii pentru care aceste persoane s-au calificat sunt operator intoducere, validare şi prelucrare date, designer pagini web şi lucrător în comerţ. De asemenea, cateva zeci de persoane s-au specializat pentru a deveni testeri de software, baby sitter, bucătar sau grafician.Cursurile au durat 10 luni şi au fost organizate de Intitutul Postliceal Phoenix, împreună cu partenerii acestui proiect în valoare de peste 3 miliaone de lei. Ambsolvenţii cursurilor au primit certificate de calificare şi absolvire emis ede Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi sunt vizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. În total, au fost organizate 26 de cursuri de formare. Până acum, deja au reuşit să se angajeze 31 dintre absolvenţii acestor cursuri.

Proiectul si-a propus imbunatatirea gradului de ocupare la nivelul zonelor foste industriale, din mediul urban si rural, din regiunile Nord-Vest, Vest si Centru, prin atragerea si mentinerea pe piata muncii a grupurilor dezavantajate de pe piata muncii: someri, cu accent pe somerii de lunga durata, persoane in cautarea unui loc de munca si persoane inactive.

Bugetul total al proiectului a fost 3.275.320,00 lei, din care 3.209.813,60 lei reprezinta asistenţă financiară nerambursabilă. Partenerii proiectului au fost: Patronatul Judetean al Femeilor de Afaceri din IMM Cluj (PJFAIMMC), Grupul pentru Initiative, Studii si Analize Sociale Sebes (GISAS) si Asociatia „Novam Urbem” au desfasurat proiectul „ Retea multiregionala de Centre Regionale de Ocupare pentru imbunatatirea capacitatii de ocupare a grupurilor dezavantajate de pe piata muncii din regiunile Nord-Vest, Vest si Centru – ReCRO” in perioada februarie – decembrie 2015.

Related posts

Leave a Comment