Medvedev: Influenţa Rusiei rămâne intactă în fostul spaţiu sovietic


Influenţa Rusiei în fostul spaţiu sovietic nu are de suferit, a declarat preşedintele rus Dmitri Medvedev, respingând astfel informaţiile apărute în mass-media locală şi internaţională, potrivit cărora Moscova şi-ar pierde aliaţii în CSI /Comunitatea Statelor Independente, fostele republici sovietice, mai puţin ţările baltice şi Georgia/, relatează AGERPRES.”Să fim realişti, nu ne-am pierdut nici unul din prietenii noştri. Noi nu vorbim cu nimeni pe limba ultimatumurilor. Ar fi o atitudine incorectă şi contraproductivă’, a declarat şeful statului rus într-un interviu pentru presa belarusă. ‘Rusia nu lansează ultimatumuri, dar aceasta nu înseamnă că ea nu poate avea interese economice”, a ţinut să adauge liderul de la Kremlin, potrivit RIA Novosti.
În continuare, preşedintele rus a afirmat că nu are nici un fel de temeri în legătură cu scăderea influenţei Rusiei în spaţiul CSI. ‘Nu mă tem de nimic. Dacă m-aş teme de ceva, nu aş putea lucra ca preşedinte”, a declarat Dmitri Medvedev.
“Rusia nu pierde pe nimeni, ea doreşte să aibă relaţii civilizate cu partenerii săi. Astfel, vom putea avea cele mai bune, cele mai calde şi cele mai amicale relaţii’, a insistat preşedintele rus.

Related posts

Leave a Comment