Medicii clujeni rămân fără vacanța de Crăciun

Mulți medici clujeni nu vor avea anul acesta vacanță de Crăciun. Ei își vor petrece sărbătorile în clinici, pentru că un mare număr de pacienți din străinătate și-au programat diferite intervenții la Cluj. Numărul lor este în creștere semnificativă, după ce companiile de asigurări din Germania au acceptat să deconteze operațiile efectuate în clinicile clujene, care sunt mult mai ieftine decât cele realizate în Occident.Turismul medical cunoaște un nou impuls la Cluj. Companiile de asigurări medicale dintr-o serie de state, precum Germania, au acceptat să deconteze intervențiile chirurgicale realizate în clinicile românești, astfel că a crescut semnificativ numărul pacienților străini care apelează la serviciile medicilor români. Astfel că mulți dintre medicii români au fost nevoiți să renunțe la vacanțele de Crăciun, pentru a se putea ocupa de acești pacienți, spune doctorul Adrian Avram.

Creșterea numărului de pacienți din străinătate va continua, pe măsură ce și alte companii de asigurări medicale, din alte state, vor accepta să deconteze intervențiile medicale realizate în România, spune medicul Adrian Lupșe.

Pacienții din străinătate apelează în general la servicii de tip chirurgie estetică și reparatorie, implanturi stomatologice și intervenții oftalmologice.

Related posts

Leave a Comment