Macovei îi cere lui Iohannis sprijin pentru liberalizare vieții politice

Europarlamentarul PPE Monica Macovei i-a trimis o scrisoare președintelui ales Klaus Iohannis, cu rugămintea să solicite Parlamentului adoptarea, până la sfârșitul lunii decembrie 2014, a proiectului de lege referitor la liberalizarea vieții politice. Proiectul ar permite înființarea partidelor politice cu minimum 3 membri.Europarlamentarul Monica Macovei solicită, de asemenea, adoptarea, până la sfârșitul lui februarie 2015, a unei legi care să permită “votul la distanță” – electronic și prin corespondență – pentru toți românii din țară și străinătate.

”Ați declarat că ați auzit vocea străzii. Și eu am auzit-o la București, Cluj, Timișoara, Sibiu, Constanța etc. și de la românii din Paris, Londra, Viena, Munchen, Torino, New York și multe alte orașe ale lumii. Am stat pe 16 noiembrie 8 ore în stradă, la coadă la vot, alături de românii din Londra. Toți mi-au spus de nemulțumirea lor privind cartelizarea vieții politice românești și de faptul că este încă posibil în România anului 2014 ca prin pârghii guvernamentale să blochezi votul românilor.

Vă propun să lucrăm împreună pentru ca aceste lucruri să devină istorie, tot așa cum, ascultând vocea poporului, ați cerut și obținut respingerea legii amnistiei și grațierii și ridicarea imunității unor parlamentari suspectați de fapte de corupție. Vă felicit pentru atitudine și rezultatul obținut”, îi transmite Monica Macovei lui Klaus Iohannis.

Related posts

Leave a Comment