Localnicii din Crăieşti au blocat drumul camioanelor Bechtel

Localnicii din satul Crăieşti au recurs la un gest disperat pentru a protesta împotriva camioanelor Bechtel, care le distrug casele. Ei au blocat, timp de două ore, drumul care trece prin localitate.

Oamenii spun că maşinile de mare tonaj ale Bechtel produc vibraţii care le distrug locuinţele. Deja, zeci de case au pereţii crăpaţi.

Localnicii afirmă că maşinile care transportă materiale de construcţie trec în viteză, lucru care amplifică efectul distrugător al vibraţiilor. În plus, maşinile Bechtel, constructorul american al Autostrăzii Transilvania, au distrus drumul de accesa spre sat.

Drumul a fost deblocat abia după intervenţia şefului de post. Acesta le-a promis că va devia traficul greu pe drumuri care trec prin afara localităţii.

Oamenii au acceptat reluarea circulaţiei, dar spun că vor relua protestele dacă maşinile Bechtel vor trece din nou prin sat. Ei vor veghea inclusiv la noapte.

Şi în anii trecuţi, sătenii din localităţi precum Iara au recurs la asemenea măsuri de protest. Deşi Bechtel a construit un drum tehnic ce ar trebui să deservească şantierul Autostrăzii Transilvania, şoferii preferă să treacă tot pe drumurile care străbat satele, deoarece acestea sunt mai scurte.

Related posts

Leave a Comment