Legea ANI a trecut de Camera Deputaţilor


Legea ANI a trecut luni de Camera Deputaţilor, în ciuda deciziei PSD de a părăsi şedinţa. 204 deputaţi au votat în favoarea legii, în timp ce doi au votat împotrivă şi doi s-au abţinut. Legea va merge la Senat, care este camera decizională.Social democraţii au lipsit luni de la votul din plenul Camerei Deputaţilor, deşi în urmă cu o săptămână, parlamentarii PSD votaseră în comisia juridică raportul privind legea ANI. Parlamentarii PSD s-au răzgândit însă şi spun că guvernul ar fi trebuit să vină cu o altă variantă care să răspundă nemulţumirilor formulate de judecătorii curţii constituţionale.
Săptămâna trecută, comisia Juridică din Camera Deputaţilor a aprobat deja forma finală a proiectului de lege care intră în dezbatere, în plen. Adică a reintrodus vechile prevederi respinse de Senat, aceleaşi pe care preşedintele Traian Băsescu le-a contestat la Curtea Constituţională.
Comisia juridică a reintrodus termenul de 3 ani în care Agenţia Naţională de Integritate poate face verificări, dar şi prevederea legată de existenţa unui singur formular al declaraţiei de avere. Documentul va conţine date legate de bijuterii, conturi bancare şi locuinţe, fără a fi specificată însă adresa imobilelor.
Potrivit proiectului de lege aprobat în Comisia Juridică, şi liderii de sindicat sunt obligaţi să îşi declare averile.

Related posts

Leave a Comment