Lecțiile familiei Poenaru sau cum a devenit matematica virală pe YouTube

Un profesor de matematică din Cluj a reușit să transforme lecțiile on-line în video-uri virale. Canalul de YouTube al profesorului Radu Poenaru a ajuns la 52.500 de abonați. Pe acest canal nu pot fi urmărite doar lecțiile sale, ci și cele predate de tatăl său, profesorul de matematică Dan Poenaru. Cei doi profesori răspund și întrebărilor lăsate în comentarii. Audiența lor a crescut semnificativ de la mutarea cursurilor școlare on-line.

Așa începe o lecție de matematică predată de profesorul Dan Poenaru. Împreună cu fiul său, profesorul Radu Poenaru, a construit o adevărată comunitate on-line în care intră elevi pasionați de matematică, părinți care vor să își ajute copiii să înțeleagă tainele acestei științe, dar și oameni care, pur și simplu, îndrăgesc exercițiile matematice. Canalul de YouTube a fost creat în anul 2009. La început, această platformă video era folosită mai degrabă drept spațiu de stocare pentru lecțiile filmate, iar mai apoi a început să genereze o audiență de invidiat, spune profesorul Radu Poenaru.

Familia Poenaru a investit sume serioase în mijloacele tehnice care permit celor doi profesori de matematică să predea on-line în cele mai bune condiții. Însă factorul care a contat cel mai mult în viralizarea videoclipurilor a fost conținutul lor, mai spune profesorul Radu Poenaru.

Canalul ce a pornit, efectiv, din pasiunea pentru matematică s-a transformat într-o resursă educațională utilă în această perioadă în care activitatea școlilor s-a mutat în mediul on-line. De aceea, pentru a răspunde nevoilor copiilor și adolescenților, în această perioadă, cei doi profesori clujeni predau mai ales materia utilă pentru examenele de Evaluare Națională și de Bacalaureat.

Related posts

Leave a Comment