Lansare de carte SOLD-OUT – După ce librăria a rămas fără volume, Ana Blandiana a dat autografe pe felicitări și cărți poștale

Librăria Humanitas din Cluj a găzduit o lansare de carte mai puțin obișnuită. Mulți clujeni s-au strâns pentru a asista la lansarea ”Integralei Poemelor” de Ana Blandiana. Atunci când s-au epuizat locurile din sala pusă la dispoziție de organizatori, oamenii s-au strâns în camerele secundare ale librăriei. Când nu au mai încăput, s-au strâns pe hol, iar când nici holul nu a mai fost de ajuns, au așteptat, cu răbdare, pe strada Universității.

Numărul celor care au dorit să cumpere volumul Anei Blandiana a fost mult mai mare decât estimau organizatorii, astfel că stocul cu volume s-a epuizat rapid. Apoi, s-au epuizat toate celelalte volume semnate de Ana Blandiana. La final, poeta a ajuns să dea autografe pe felicitări și cărți poștale, cumpărate de cei care au dorit să obțină semnătura poetei.

Printre cei care au stat la rând mai mult de o oră pentru a obține autograful Anei Blandiana s-a numărat și primarul Emil Boc. Deși cei care stăteau la rând i-au oferit posibilitatea de a înainta și de a obține autograful dorit, primarul a refuzat invitația și a așteptat alături de ceilalți participanți la evenimentul cultural.

Printre personalitățile care au luat parte la lansarea de carte s-au numărat și moștenitorul spiritual al lui Corneliu Coposu, Ion Andrei Gherasim, care conduce fundația ce perpetuează memoria marelui om de stat. Ion Andrei Gherasim este nepotul lui Ilie Lazăr, eliberatorul Cernăuțiului și al Sighetului de la finalul Primului Război Mondial și prietenul lui Iuliu Maniu. De asemenea, la lansare a participat poetul Adrian Popescu.

Ana Blandiana a lansat la Cluj o colecție a poemelor sale deja publicate, mai puțin o parte a celor din primul său volum, care au fost ”măcelărite” de cenzura comunistă, așa cum a spus poeta, la o emisiune a Via Cluj TV.

Ea a mai lansat și reeditarea cărții regretatului său soț, Romulus Rusan, ”O călătorie spre marea interioară”.

Ana Blandiana a participat ieri la lansarea volumului ”Poeme” de Corneliu Coposu, compuse mental de marele om de stat în cei 17 ani în care a stat în temnițele comuniste și care au fost apoi transcrise pe hârtie după eliberare.

În această seară, Ana Blandiana va participa la concertul caritabil organizat în memoria Doinei Cornea, care are scopul de a strânge fondurile necesare pentru constituirea unei fundații și a unui muzeu dedicate marii luptătoare anticomuniste. 

Related posts

Leave a Comment