La Polul Cultural a pogorât un „Fulg de nea”


Polul Cultural din cadrul Librării Diverta a găzduit ieri lansarea de carte „Fulg de nea” a scriitorului clujean Ghiţă Cristea, care a adunat la orele serii un public extrem de numeros, în mare parte copii.Darurile oferite de autor pentru circa 50 de copii l-au poziţionat pe autor în ipostaza de un veritabil Moş Crăciun, care parcă a pogorât special să vestească că fulgii de nea sunt aproape să cadă în acest an şi să-l aducă pe cel Nou. Cartea „Fulg de nea” a fost editată de către editura clujeană „Dokia”.
O scurtă trecere în revistă a biografiei scriitorului Ghiţă Cristea a fost prezentată de managerul Polului cultural Mariana Enache, care a afirmat că autorul cărţii Ghiţă Cristea este de profesie avocat, jurist, fost procuror şi judecător. Jurnalistul şi scriitorul Sorin Grecu a vorbit despre renunţarea la „eu”-ul vârstei şi al timpului, reîntoarcerea autorului într-o lume a clipelor frumoase şi în inocenţa de altădată.
Scriitoarea Daniela Gâfu a redescoperit că însăşi evenimentul a inaugurat o lună a copiilor în care veselia şi bucuria trebuie să-şi facă loc. Ea şi-a redescoperit copilăria în unele versuri ale poetului şi a invitat asistenţa să se simtă uneori aidoma celor mici.
Evenimentul a reunit un număr foarte mare de participanţi, de la scriitori şi copiii, la colegi de breaslă, personalităţi clujene din domeniul cultural, de afacere obisnuite să participe la numeroasele lansări de carte de la Polul Cultural.
Cadouri, jocuri şi voia bună a fost unul din laitmotivurile evenimentului cultural. Copiii au recitat versurile autorului şi au interpretat diverse jocuri fiind ajutaţi de doamna Valentina Todea.
De la Polul Cultural clujean publicul cititor s-a deplasat la restaurantul „Nostalgia” fiind invitat ad hoc de unul din prietenii autorului, de omul de afaceri Antal Elmer.

Related posts

Leave a Comment