La Cluj a inceput Festivalul European al Scolilor de Balet

77 de elevi ai liceelor de coregrafie şi ai şcolilor de balet din 7 ţări participă la Festivalul European al Şcolilor de Balet din Cluj. La festival mai participă şi 30 de studenţi ai secţiilor de dans ritmic, artele spectacolului şi artă textilă din cadrul universităţilor clujene. Festivalul include şi o gală de balet, care va fi organizată luni, la Opera Naţională Română, de la ora 18.00. Intrarea este liberă.

Participanţii la Festivalul European al Şcolilor de Balet vor fi prezenţi la workshop-uri organizate de artişti precum directoarea Şcolii de Balet a Operei de Stat din Viena, Simona Noja, Boris Nebyla, Shoko Nejime sau Angelina Gavrilova. De asemenea, vor fi organizate şi simpozioane la care vor participa personalităţi ca Oliver Peter Grabber de la opera vieneză sau Alexandra Sîrbu de la Muzeul de Artă din Cluj. Cei mai buni elevi vor avea şansa să evolueze în gala de închidere a festivalului, de luni, spune reprezentanta organizatorilor, Corina Dindelegan.

 

Pentru elevi, participarea la acest festival reprezintă o mare oportunitate. Ţările din care provin elevii şi studenţii selectaţi la acest festival sunt România, Austria, Italia, Danemarca, Republica Moldova şi Slovacia.

Related posts

Leave a Comment