Klaus Johannis a acceptat să fie prim-ministru


Klaus Johannis, primarul Sibiului, a acceptat să ocupe funcția de prim-ministru al României ca urmare a demiterii guvernului Boc de către Parlament . Coaliia parlamentară majoritară PSD-PNL-UDMR a înaintat o scrisoare preedintelui României Traian Băsescu ca să-l desemneze pe Johannis la funcia de premier.Ajuns la București primarul Sibiului a fost așteptat la aeroport de președintele Partidului Național Liberal Crin Antonescu. Mai tărziu Johannis a purtat o discuție cu președintele Senatului Mircea Geoană.
În final, Johannis a acceptat propunerea alianței PSD, PNL, UDMR de a fi noul premier. Deocamdată, primarul Sibiului nu a avut discuții cu președintele României. Johannis a recunoscut că are vag în minte nume de ”tehnocrați” care ar intra în guvernul condus de acesta.
Președintele Mircea Geoană a anunțat că îi acordă sprijin necondiționat pentru actualul premier al Sibiului Klaus Johanis.
Coaliţia parlamentară formată din PSD, PNL şi UDMR a reiterat că îi acordă întreg sprijinul de care dispun ca la funcția de premier să fie primarul Sibiului, Klaus Johannis.
La ora 17 Președintele României Traian Băsescu a invitat partidele la consultări.

Related posts

Leave a Comment