Kievul dă înapoi: deputaţii partidului aflat la putere cer remanierea Guvernului

Criza din Ucraina îi determină pe deputaţii puterii să se gândească tot mai serios la o remaniere guvernamentală. Înte timp, ieri a avut loc o nouă manifestaţie uriaşă în centrul Kievului, iar presiunea străzii creşte tot mai mult.

Deputaţi din cadrul Partidul Regiunilor, care se află la putere, i-au cerut azi premierului Mikola Azarov să treacă la o remaniere majoră a Guvernului, la presiunea străzii. Aceştia recunosc că ţara trece printr-o criză politică profundă, cu urmări dintre cele mai grave. ”Noi i-am cerut lui Azarov să remanieze Guvernul în proporţie de 90%”, a declarat deputata Anna Gherman, la ieşirea de la întâlnirea între deputaţi şi premier.
Între timp, manifestaţiile împotriva puterii de la Kiev au luat amploare. Ieri, câteva sute de mii de opozanţi ucraineni proeuropeni, l-au avertizat pe preşedintele ţării cu privire la tentaţia de a ”vinde” Ucraina Moscovei. Agenţiile internaţionale de presă au estimat că aproximativ 300.000 de persoane au participat la o această manifestaţie uriaşă în Piaţa Independenţei din Kiev, care este a treia de o asemenea amploare de la refuzul preşedintelui Viktor Ianukovici de a semna un acord de asociere cu Uniunea Europeană. Demonstranţii mai cer puterii reluarea negocierii cu UE, în condiţiile în care Bruxellesul a decis suspendarea lor.
Protestatarii au fost sprijiniţi de senatorul republican John McCain, dar şi de senatorul democrat Christopher Murphy, care i-au asigurat de susţinerea Statelor Unite.

Related posts

Leave a Comment