Iulian Rotariu, pompierul ultra-maratonist din Botoșani, performer mondial

Pompierul Iulian Rotariu de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani a fost desemnat, pentru al doilea an consecutiv, cel mai bun ultra-maratonist care a participat la competiţiile extreme.

Pentru al doilea an consecutiv, Iulian Rotariu câştigă Roadsing Continental Challenge, fapt consemnat de organizatorul competiţiilor, Canal Aventure, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, unde îl felicită pe pompierul din Botoşani atât pentru performanţele sportive, cât şi pentru acţiunile caritabile pe care le susţine. Pompierul botoşănean a participat, între anii 2019 – 2021, la patru din cele cinci curse organizate de Canal Aventure, conform Agerpres. La cei 46 de ani, Iulian Rotariu a câştigat toate cele patru curse extreme organizate în Australia, Mozambic, Vietnam, şi Bolivia. De altfel, Rotariu îşi propune ca, în perioada 24-28 ianuarie 2022, să reprezinte România și la ultra-maratonul NOMAD din Laponia Finlandeză. Alături de alţi 17 dintre cei mai puternici ultra-maratonişti din lume, el va avea de alergat 270 de kilometri, non-stop, la temperaturi între minus 30 şi minus 40 de grade Celsius, beneficiind de lumina zilei de doar patru ore.

Iulian Rotariu va alerga în scop caritabil, așa cum o face de fiecare dată,  încercând să sprijine în acest mod activitatea Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism din Botoşani.

(foto: pentrupatrie.mai.gov.ro)

Related posts

Leave a Comment