Istvan Kertesz, martor-cheie în cazul Băhăian, s-a baricadat în casă şi a cerut ajutorul poliţiştilor

Afacerile admini­stra­torilor-fantomă racolaţi prin “locote­nenţii” lui Sergiu Băhăian pot fi devoalate de un bănăţean care n-a mai fost omorât.Ţinut sub observaţie de poliţie, viaţa lui Istvan Kertesz, la rândul său un patron-marionetă în reţeaua Băhăian, este pusă în pericol. Omul s-a baricadat în locuinţa sa din Vulcan, judeţul Hunedoara, iar poliţiştii nu îl scapă din vedere, potrivit adevărul.ro.
Surse din rândul anchetatorilor spun că, la ora actuală, hunedoreanul este un martor-cheie, iar din această cauză integritatea sa este o prioritate. În timp ce Petre Captalan, unul dintre administratorii-fantomă din cazul Băhăian, se afla în Constanţa şi era manager al SC TransRom Prest SRL, Istvan Kertesz derula afaceri din aceeaşi poziţie, dar la Galaţi.
După ce l-au căutat în Constanţa şi Galaţi, unde compania a eliberat o serie de file cec false, oamenii legii l-au găsit pe martor în viaţă în judeţul Hunedoara. Când a aflat cum au sfârşit ceilalţi oameni care au fost racolaţi de clanul Băhăian, omul s-a baricadat în apartamentul său şi a cerut ajutorul poliţiştilor.
“Noi l-am chemat la sediul Poliţiei pentru a i se pune în vedere că trebuie să se prezinte la instanţă. Am decis să-i oferim protecţie”, a declarat comisarul, Toma Mihu, şeful Poliţiei Vulcan.

Related posts

Leave a Comment