Isărescu nu se vede la Palatul Cotroceni

Viitorii candidaţi pentru postul de preşedinte al României pot să stea liniştiţi. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, susţine că nu este interesat să candideze la alegerile care vor avea loc anul viitor.

Mugur Isărescu a cochetat în trecut cu politica şi a ocupat o funcţie importantă în 1999, când a fost prim-ministru al României pentru un an. Ambiţiile sale au crescut ulterior, când a candidat pentru postul de preşedinte la alegerile din 2000, dar a pierdut din primul tur. Imediat, Isărescu s-a întors în funcţia de guvernator al Băncii Centrale, instituţie pe care o conduce şi în prezent.
Deşi existau numeroase speculaţii că Mugur Isărescu ar intenţiona să candideze pentru postul de preşedinte, acesta a infirmat zvonurile. Întrebat dacă există un adevăr în discuţiile referitoare la intenţia sa, acesta s-a limitat la un răspuns sec, dar convingător: “niciunul”.
În prezent, Isărescu este cel mai longeviv guvernator de bancă centrală din Europa. El deţine această funcţie încă din 1990, dar anul viitor îi expiră actualul mandate. Până acum, Mugur Isărescu nu a făcut niciun anunţ referitor la o eventual nouă candidatură pentru funcţia de guvernator al BNR.

Related posts

Leave a Comment