Israelienii nu mai au voie să intre în Emiratele Arabe Unite

Călătorii suspectaţi că ar deţine cetăţenie israeliană nu vor mai avea dreptul să intre în Emiratele Arabe Unite, chiar dacă ar deţine şi paşapoarte pentru altă ţară, a declarat, luni, comandantul poliţiei din Dubai, citat de cotidianul israelian Haaretz în ediţia electronică.Locotenent-generalul Dahi Khalfan Tamim a afirmat că această măsură a fost luată după asasinarea unui membru Hamas în Dubai, în contextul în care autorităţile din Dubai suspectează Mossad-ul, serviciile secrete israeliene, de comiterea acestui asasinat.
Potrivit lui Tamim, o echipă de 26 de membri a folosit paşapoarte europene şi australiene pentru a intra în ţară în ianuarie şi pentru a-l ucide pe Mahmoud al-Mabhouh.
“Nu vom permite celor care deţin paşapoarte israeliene să intre în Emiratele Arabe Unite, indiferent ce alte paşapoarte au”, a subliniat oficialul. El nu a explicat ce proceduri vor fi folosite pentru a-i identifica pe vizitatorii israelieni, precizând doar că poliţia va “dezvolta abilităţi” de a-i recunoaşte pe israelieni după “trăsăturile fizice şi felul în care vorbesc”.
Comandantul poliţiei din Dubai a declarat că a fost identificat un al 27-lea suspect în cazul asasinării lui Mahmoud al-Mabhouh, menţionând că este vorba despre o femeie.
Emiratele Arabe Unite, ţară arabă care susţine aspiraţia palestinienilor de a forma un stat independent, nu are relaţii diplomatice cu Israelul, potrivit Haaretz.

Related posts

Leave a Comment