IPS Teodosie, acuzat de luare de mită şi fals intelectual


Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost pus oficial sub acuzare de către procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul Instanţei Supreme, care au decis începerea urmăririi penale în cazul său, şi al altor doi preoţi. IPS Teodosie este primul înalt ierarh al BOR pus oficial sub acuzare.Înalt Prea Sfinţia Sa este acuzat de luare de mită şi instigare la fals intelectual iar preoţii Bogdan Chiriluţă de complicitate la luare de mită şi Emil Brăescu, inspectorul Biroului Catehizare, de fals intelectual, au precizat reprezentanţii Ministerului Public citaţi de Evenimentul Zilei.

Înaltul prelat a fost audiat, în 30 iulie, în dosarul deschis ca urmare a unei dezvăluiri făcute în presă cu privire la anumite practici de corupţie şi fals intelectual în modul de înscriere la Facultatea de Teologie.
Astfel, conform Parchetului Tribunalului Constanţa, în luna martie 2009, la şase luni de la începerea anului scolar, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, ar fi intermediat înscrierea, pe bază de documente false, antedatate la Facultatea de Teologie, a unei persoane, în schimbul sumei de 3.000 de euro, din care a fost oferită suma de 850 de euro.
Întreaga operaţiune a fost de fapt un flagrant, tânărul solicitant fiind un reporter de la ziarul “România Liberă”, ajutat de către inspectorul Biroului Catehizare, părintele Emil Cosmin Brăescu.
Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, este primul înalt ierarh ortodox cercetat penal, în istoria Bisericii Ortodoxe Române, dupa 1990.

Related posts

Leave a Comment