Ioan Oleleu a demisionat din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean

Reprezentantul PSD, Ioan Oleleu, a demisionat din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj. Scrisoarea de demisie i-a fost înaintată președintelui interimar al acestui for, Istvan Vakar.Ioan Oleleu este în prezent secretar general al PSD Cluj. Demisia vine după ce coaliția PNL – UDMR din Consiliul Județean a încercat de mai multe ori să forțeze demiterea sa, iar de fiecare dată hotărârea de demitere a fost atacată în Justiție de către prefectul Gheorghe Vușcan, ceea ce a dus la suspendarea ei.

În acest moment, conducerea Consiliului Județean este asigurată de vicepreședintele UDMR Istvan Vakar, care a devenit președinte interimar, precum și de consilierul județean PNL Horațiu Cătărig, care a devenit vicepreședinte interimar. Problemele la conducerea Consiliului Județean au început o dată cu arestarea preventivă a fostului președinte PNL, Horea Uioreanu, acuzat de corupție. Ulterior, Horea Uioreanu a demisionat de la conducerea Consiliului Județean.

Demisia lui Ioan Oleleu va complica și mai mult lucrurile în cadrul instituției. Consilierul județean PNL Mihai Seplecan dorește să preia șefia interimară a Consiliului. Pentru aceasta el va trebui să obțină votul colegilor săi pentru a fi ales în funcția de vicepreședinte, care a devenit vacantă ca urmare a demisiei lui Ioan Oleleu. Apoi, Mihai Seplecan ar trebui să forțeze retragerea atribuțiilor de președinte interimar care i-au fost delegate lui Istvan Vakar, apoi împuternicirea sa ca președinte interimar.

Teoretic, consilierii PNL și cei ai UDMR au majoritatea necesară pentru a face aceste mișcări. Însă nu este sigur că reprezentanții UDMR vor vota pentru schimbarea din funcție a lui Istvan Vakar. În acest caz, consilierii PNL ar putea apela la sprijinul grupului de consilieri independenți, fondat la inițiativa președintelui PMP Cluj-Napoca, Rareș Rusu. Însă în acest caz, este posibil ca prețul cerut de acest grup independent să fie ruperea alianței PNL – UDMR și desemnarea unui consilier independent în funcția de vicepreședinte, fie în locul lui Horațiu Catarig, fie în locul lui Istvan Vakar.

Related posts

Leave a Comment