Întâlniri zonale cu directorii de școli, pentru pregătirea noului an școlar

Inspectoratul Școlar Județean Cluj, împreună cu Prefectura Cluj, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Avram Iancu Cluj și Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, va desfășura, în perioada 1-4 septembrie 2020, o serie de întâlniri zonale pentru evaluarea situației existente la nivelul unităților de învățământ preuniversitar, în vederea redeschiderii și a funcționării, în condiții de siguranță, a tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj, în anul școlar 2020-2021.

Scopul principal al acestor întâlniri este acela de a identifica soluții punctuale pentru întreaga  problematică, generată de contextul pandemic al răspândirii cu SARS_COV_2, astfel încât, în toate unitățile de învățământ preuniversitar, din județul Cluj, activitățile educaționale cu elevii să se desfășoare în condiții de siguranță, confort și igienă, conform prevederilor O.M.S., nr. 1456/25.08.2020.

„În județul Cluj, ne pregătim să începem școala, pe 14 septembrie 2020, conform scenariilor propuse de către fiecare unitate de învățământ preuniversitar din județul Cluj, în condițiile pregătite împreună cu autoritățile publice locale. Suntem de părere că redeschiderea cursurilor, în anul școlar 2020-2021, implică multiple responsabilități, atât din partea autorităților publice locale, a directorilor unităților de învățământ preuniversitar, cât și a cadrelor didactice și a părinților. Numai împreună putem găsi cele mai bune soluții pentru siguranța și securitatea copiilor în spațiul școlii, dar și a angajaților unităților de învățământ preuniversitar”, a declarat Marinela Marc, inspector școlar general, al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

La întâlnirile zonale de lucru, din perioada 1-4 septembrie 2020, vor participa atât directorii unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj, cât și primarii unităților administrativ-teritoriale.                

Întâlnirile se vor desfășura, conform următorului grafic:

  • 1 sept. 2020_zona Huedin – ora 11:00 la Casa de Cultură Huedin;
  • 2 sept. 2020_zona Gherla  – ora 12:00 la Liceul Teoretic „Petru Maior” Gherla;

                       Zona Dej – ora 14:00  la Colegiu Național „Andrei Mureșanu” Dej;

  • 3 sept. 2020_zona  Câmpia Turzii  – ora 12:00 la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Câmpia Turzii;

                   _zona Turda                – ora 14:00 la  Școala Gimnazială „Teodor Murășanu” Turda;

  • 4 sept. 2020_ zona comune arondate municipiului Cluj-Napoca – ora 10:00 la Instituția Prefectului Județului Cluj.

                                                                                                  

Related posts

Leave a Comment