Începe Târgul de Cariere Global de la Cluj. Companiile oferă 4.000 de locuri de muncă şi stagii de practică

Aproximativ 4.000 de locuri de muncă, stagii de practică şi premii sunt oferite la Cluj, la Târgul de Cariere Global şi la Târgul de Cariere în IT. Evenimentele sunt programate timp de patru zile, în Sala Polivalentă.

Târgul de Cariere Global are loc marţi şi miercuri, iar Târgul de Cariere în IT joi şi vineri. În primele două zile sunt oferite locuri de muncă în domenii precum industria auto, ingineria, resursele umane, marketingul sau turismul, iar joi şi vineri este rândul candidaţilor care pot să lucreze în domenii precum outsourcing sau securitate cibernetică. În primele două zile vor fi organizate peste 70 de standuri, unde candidaţii pot obţine informaţii despre companiile care angajează şi pot avea loc chiar mini-interviuri, pentru trierea candidaţilor.

 

„Peste 4.000 de joburi aşteaptă să fie ocupate în cele patru zile de recrutări la Cluj. Marţi şi miercuri îi aşteptăm pe candidaţi la Târgul de Cariere Cluj Global, la care participă mai mult de 70 de companii din diverse domenii de activitate, de la auto, inginerie, servicii, retail, consultanţă, HR, vânzări, până la turism, limbi străine, fotografie, marketing şi multe altele. În plus, îi aşteptăm pe pasionaţii şi cunoscătorii de engleză la competiţia Speed Translation Challenge organizată împreună cu Yardi România”, spune Corina Brânduşan, managerul de resurse publice al Târgului de Cariere.

 

„Candidaţii au la dispoziţie cinci minute pentru traducerea unui text din limba română în engleză, cât mai repede şi mai bine. Specialiştii Yardi România vor decide, pe baza punctajelor acordate tuturor candidaţilor, cine sunt câştigătorii. Premiile puse în joc sunt vouchere în valoare de 500 de lei la eMag, baterii externe, abonamente la festivalul Electric Castle şi multe alte premii. Concursul e deschis marţi între orele 10:00-19:00, iar miercuri între orele 10:00-14:00, la Sala Polivalentă din Cluj, în zona destinată competiţiei”, afirmă Corina Brânduşan.

 

Organizatorii mai afirmă că sunt şi companii care caută tineri capabili să vorbească şi limbi mai puţin cunoscute, precum daneza, norvegiana, suedeza sau finlandeza.

 

O altă atracţie o reprezintă Atelierul Digital Google, în cadrul căruia specialiştii Google vor discuta cu peste o sută de tineri care vor face primii paşi în online, îşi vor dezvolta aptitudinile digitale şi vor învăţa ce înseamnă ”digital marketing” şi cum pot avea o carieră în acest domeniu.

 

Companii importante de la nivel naţional şi internaţional recrutează marţi şi miercuri la Sala Polivalentă din Cluj, în cadrul TdC Global. Acestea au disponibile peste 3.000 de locuri de muncă, la care se adaugă internshipuri, stagii de practică şi oportunităţi de voluntariat în diverse domenii. Astfel, Arvato

 

Bertelsmann caută peste 50 de vorbitori de limbi străine precum germană, daneză, norvegiană, finlandeză şi suedeză. La mare căutare sunt cunoscătorii de germană în cadrul buw, în timp ce grupul BMT vine cu oportunităţi în diverse arii ale ingineriei mecanice, cu maşini de ultimă generaţie, iar Emerson are disponibile peste 160 de posturi.

 

Recrutări importante fac şi angajatorii din domeniul retail şi alimentar. Astfel, Lidl caută noi colegi ambiţioşi, dinamici, adaptabili pentru posturi de conducere – manager de proiect, manager de magazin, specialist recrutare – dar şi pe poziţii de lucrător depozit, vânzător sau asistent pentru manager.

 

„Pentru cei pasionaţi de inginerie, proiectare şi project management, avem peste 25 de poziţii disponibile în cadrul departamentelor de ”process design”, ”packing”, automatizări şi utilităţi. Posturile vacante sunt de ”entry” şi ”mid-level”, iar persoanele vizate sunt studenţi, masteranzi şi ingineri entuziasmaţi, care vor să fie implicaţi în proiectele noastre internaţionale, au cunoştinţe de limba engleză şi sunt dornici să lucreze în design şi ”project management””, declară Szybill Ersek, specialist în resurse umane la Blue Projects.

 

La rândul ei, compania Magneti Marelli recrutează la Târgul de Cariere Cluj Global ingineri şi tehnicieni pentru noul centru de cercetare şi dezvoltare din România şi are disponibile peste 80 de posturi.

 

„Este al patrulea an consecutiv în care participăm la Târgul de Cariere. Vom participa cu o ofertă de aproximativ 100 de poziţii vacante în cadrul departamentelor de servicii clienţi, cercetare şi ”market intelligence. Căutăm persoane cu nivel de experienţă ”entry” şi ”mid-level” care dispun de cunoştinte excelente de limba engleză, abilităţi bune de comunicare şi atitudine pozitivă. Experienţa într-un mediu de tip ”call center” este considerată un avantaj”, spune Eniko Laszlo, angajată a departamentului de relaţii publice la Yardi România.

 

Recrutări importante fac şi companiile Genpact, Minacs, Bombardier, Bosch, CSi, DB Schenker, Decathlon, E.ON Business Services, FSP Global, KFC, McDonald’s, Office Depot, Pizza Hut, Rigips Saint-Gobain, Steelcase, Sykes, Terapia Company, Welocalize. În plus, la târg mai participă angajatori precum Accenture, Adecco, Auchan, CIE Matricon, Cora, DeLonghi, Farmec, Gameloft, Lugera, Pro Credit Bank, Vitacom şi altele. Există şi oportunităţi de muncă în afara ţării, spre exemplu compania Timaco Recruting caută mecanici, infirmieri, instalatori, electricieni bucătari, şoferi şi ospătari pentru Italia şi Cipru.

Related posts

Leave a Comment