Începe caravana lecturii pentru copiii din zonele rurale ale Clujului

„Caravana Lecturii – povestea de sâmbătă, Ediția a 2-a” se va derula în perioada iulie – septembrie 2024.

Inițiativa Asociației Triplu Start vizează organizarea unui program de promovare a lecturii în rândul copiilor din zone rurale din județul Cluj, în vederea reducerii decalajului educațional dintre copiii din mediul rural și cei din centrele urbane dezvoltate.

Astfel, în perioada iulie – septembrie 2024 vor fi organizate o serie de evenimente în localitățile Morlaca, Panticeu și Dezmir, evenimente care vor cuprinde lecturi colective, atractive, și alte activități conexe care să stimuleze interesul pentru lectură.

Copiii beneficiari vor fi încurajați să-și dezvolte abilitățile de lectură prin activități interactive și stimulative și vor fi încurajați să își exprime gândurile, părerile și reacțiile la ceea ce citesc.

Parteneri în proiect: Parohia Română Unită cu Roma, Greco Catolică, Morlaca, Școala Gimnazială Iuliu Hațieganu, Panticeu.

De asemenea, în perioada iulie – octombrie 2024, Asociația Triplu Start va mai derula și proiectul „Căsuța cărților – Biblioteca din parc”, fondurile alocate acestei inițiative fiind destinate creării unei Resurse de Dezvoltare culturală în comunitățile rurale, oferind Copiilor acces la cărți și stimulând pasiunea pentru lectură.

În acest sens, în perioada menționată vor fi amplasate în cinci parcuri pentru copii din localități rurale din județul Cluj, căsuțe cu cărți, cu acces liber și permanent.

Concepute după sistemul bibliotecilor stradale, căsuțele cu cărți vor reprezenta mici centre de lectură în aer liber, care vor oferi acces ușor și gratuit la cărți.

Comunitatea va fi încurajată să contribuie cu cărți la dotarea bibliotecii, astfel încât fondul de carte să se ruleze și să crească, de la comunitate pentru comunitate.

Asociația Triplu Start a fost înființată în martie 2023 din dorința de a aduce o contribuție la starea de bine a comunității. Aceasta promovează un stil de viața echilibrat și activ, facilitând accesul la activități educative și recreative care susțin sănătatea fizică și mentală, sub sloganul „Alternative sănătoase de petrecere a timpului liber”.

Demersul asociației se axează, în principal, pe promovarea lecturii, dezvoltarea competențelor digitale, dezvoltarea abilităților practice și promovarea conectării sociale, a mișcării și a respectului față de natură.

Până în prezent Asociația a organizat în comunitatea rurală din județul Cluj peste 100 de activități de educație non formală.

Related posts

Leave a Comment