“Ianukovici vrea să preia puterea prin forţă”

Premierul ucrainean, Iulia Timoşenko, l-a acuzat duminică pe Viktor Ianukovici, rivalul său în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale de la 7 februarie, că pregăteşte o preluare a puterii prin forţă.
“Comisia electorală se poartă ca şi cum totul ar merge bine, dar în birourile de vot există falsificări”, a declarat ea, într-un interviu pentru postul de televiziune “5 Kanal”, al cărui text a fost publicat pe site-ul Guvernului.
“Iar în jurul Kievului, toate centrele de vacanţă sunt pline de combatanţi care sunt pregătiţi să preia puterea folosind orice metode”, a adăugat ea.
“Ne amintim de toate acestea, e ca în 2004. Ianukovici nu s-a schimbat, metodele sale nu s-au schimbat, iar politica sa nu s-a schimbat”, a insistat Timoşenko.
Victoria lui Ianukovici, considerat favorit la scrutinul din 7 februarie, a fost anulată pentru fraude la prezidenţialele de la sfârşitul lui 2004, sub presiunea manifestaţiilor la care participau sute de mii de ucraineni.
“Ca în 2004, îl vom pune (pe Ianukovici) la locul său în mod sever şi nu va vedea niciodată puterea în Ucraina, indiferent de circumstanţe”, a adăugat premierul, care a fost unul dintre liderii “revoluţiei portocalii” din 2004.
Foarte polarizată, campania electorală din Ucraina a luat adesea forma unui război de tranşee între cei doi candidaţi principali.

Related posts

Leave a Comment