Iancu Șerbănescu, clujeanul care a adus expoziția Leonardo Da Vinci în oraș

Clujeanul Iancu Șerbănescu este cel care a adus în Transilvania cea mai mare expoziție dedicată lui Leonardo da Vinci. Fost lider al studenților clujeni, el a creat programul StudCard, prin intermediul căruia tinerii care învață în facultățile clujene pot beneficia de diferite tipuri de reduceri și gratuități, oferite de autorități sau de comercianți. Tot Iancu Șerbănescu a fondat și Festivalul Internațional de Stand-Up Comedy și a creat și unul dintre cele mai mari domenii schiabile din această regiune, cel din zona Buscat a stațiunii Muntele Băișorii.

Iancu Șerbănescu este unul dintre cei mai cunoscuți organizatori de evenimente culturale din Cluj. Ultimul său proiect este organizarea unei expoziții dedicate lui Leonardo da Vinci. Expoziția, găzduită de Casa de Cultură a Studenților, a fost realizată în colaborare cu muzeul din Florența care poartă numele savantului și artistului renascenstist, spune Iancu Șerbănescu, pentru Via Cluj TV.

Machetele mașinăriilor create de Leonardo da Vinci sunt realizate doar din materiale care existau și în perioada în care a trăit acesta.

Unele dintre invențiile lui Leonardo da Vinci au influențat profund istoria științei și tehnicii, mai spune Iancu Șerbănescu.

Printre creațiile lui Leonardo da Vinci care au depășit cu mult nivelul tehnologic al epocii sale și care azi sunt realitate se numără bicicleta, deltaplanul sau tancul. Ultimul avea un sistem de roți dințate cu mecanisme secrete, care îl făceau inutilizabil dacă ar fi fost capturat de inamici. Expoziția organizată de Iancu Șerbănescu va rămâne deschisă până în data de 15 aprilie.

Related posts

Leave a Comment