Horea Uioreanu merge la închisoare. Ce sentință a primit fostul președinte al Consiliului Județean

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a fost condamnat la șase ani și șapte luni de închisoare, cu executare. Sentința a fost pronunțată de magistrații de la Tribunalul Cluj, care l-au găsit vinovat pe fostul lider al PNL Cluj de fapte de corupție.Horea Uioreanu a fost arestat în anul 2014. Magistrații au mai dispus și confiscarea a 281.000 de lei și 32.000 de euro, sume pe care, potrivit procurorilor DNA, Horea Uioreanu le-a primit drept mită de la oameni de afaceri care au avut contracte cu administrația județeană sau cu regiile și societățile subordonate Consiliului Județean Cluj.

De asemenea, magistrații l-au condamnat pe omul de afaceri Ioan Bene la trei ani și 10 luni de închisoare cu executare, pentru dare de mită. Tot pentru dare de mită a fost condamnat și omul de afaceri Vasile Pogăcean, care a primit trei ani de închisoare cu executare.

Doi dintre inculpați în acest dosar de corupție au primit închisoare cu suspendare. Fostul președinte al PNL Cluj-Napoca, Ioan Petran, care este conferențiar universitar și consilier județean, a primit trei ani de închisoare cu suspendare, iar directorul Gabriel Davidescu a primit doi ani și cinci de închisoare cu suspendare. Sentința poate fi atacată.

Related posts

Leave a Comment