Grecia acuză Turcia de escaladarea tensiunilor din Marea Egee

În timpul întrevederii miniştrilor de externe a Greciei şi Ciprului Dimitris Droutsas şi Markos Ciprianu la Atena, şeful MAE al Greciei a acuzat Ankara de faptul că ar crea tensiuni în Marea Egee.După cum anunţă mass-media turcă, Dimitris Droutsas a subliniat că necătând la acţiunile celor de la Ancara regiumul de la Atena continuă să se compoarte excelent. “Sunt deja câteva săptămâni de când Turcia încalcă flagrant dreptul maritim şi suveranitatea de stat a Greciei, dar şi a Republicii Cipru, acutizând situaţia în Marea Egee”, a spus el.
Conform publicaţiei, partea grecă a devenit sensibilă la faptul că în aquatoria Mării Egee navighează vasul maritim de cercetare Piri Reis. Ministrul grec de asemenea a menţionat, că „Atena nu va cădea în acţiunile provocatooare ale părţii turce şi vor reieşi în această chestiune exclusiv din prevederile normelor dreptului internaţiuonal”.
La rândul său, ministrul cipriot Markos Ciprianu l-a sprijinit pe colegul grec şi a menţionat că aceasta nu e poziţia doar a lui, ci şi poziţia preşedintelui Dmitris Hristofias.

Related posts

Leave a Comment