Google cere autorizaţia necesară pentru a deveni distribuitor de electricitate

Compania Google a cerut autorităţilor americane să-i dea autorizaţia necesară pentru a deveni distribuitor de electricitate, postură care i-ar permite să-şi reducă costurile, nivelul emisiilor de carbon, dar şi să-şi dezvolte sinergiile, informează AFP.Potrivit unui document depus la Comisia americană pentru reglementarea energiei la sfârşitul lunii decembrie, grupul, prin intermediul filialei sale Google Energy, a cerut să poată beneficia de statutul de distribuitor şi de tarife asociate, precum şi de o autorizaţie generală pentru a cumpăra sau vinde pe piaţa de energie.
Google ar putea avea, astfel, mai multă flexibilitate asupra aprovizionării cu energie pentru activităţile proprii, inclusiv pentru centrele sale de date care sunt consumatori foarte mari de electricitate, a explicat purtătorul de cuvânt al grupului, Niki Fenwick. Un statut de comerciant ar creşte capacitatea Google de a-şi satisface necesarul de energie şi de a încorpora energiile regenerabile în portofoliul energetic al companiei.
Eforturile Google de a localiza instalaţiile în apropierea unor importante surse energetice, precum barajele hidroelectrice, arată importanţa nevoilor energetice ale Google, a explicat Carmy Levy, analist tehnologic independent.
Google s-a angajat, în 2007, să-şi reducă emisiile de dioxid de carbon şi să investească în energiile “verzi”. Google are deja, de mulţi ani, una dintre cele mai importante instalaţii de energie solară din SUA, aflată în incinta centrului său social din Mountain View, California.

Related posts

Leave a Comment