Gherla intră în carantină – Ce se întâmplă cu Dejul

Creșterea ratei incidenței cazurilor de infectare cu coronavirus în județul Cluj a determinat autoritățile să ia noi măsuri. Municipiul Gherla va intra în carantină, în timp ce municipiul Turda va intra în scenariul roșu. De asemenea, scenariul roșu va fi prelungit pentru Cluj-Napoca și Dej. În total, 33 de localități din județul Cluj vor intra în scenariul roșu, a anunțat prefectul Mircea Abrudean.

În municipiul Gherla, vor fi aplicate măsuri asemănătoare cu cele din perioada stării de urgență. Astfel, va fi limitată la maximum circulația persoanelor, evenimentele private vor fi interzise, iar la slujbele religioase vor putea asista maximum 20 de persoane, a anunțat prefectul Mircea Abrudean.

Trei unități medicale din județ au intrat sau vor intra în prima linie a luptei împotriva coronavirusului. Este vorba de câte o secție a Spitalului Militar și a Spitalului Municipal Dej, precum și de Clinica Medicală I a Spitalului Județean. Există multe persoane infectate în cazul cărora intervenția autorităților s-a lăsat așteptată. De aceea, la Direcția de Sănătate Publică au fost aduși 100 de studenți voluntari de la Medicină, precum și 15 medici școlari, care fac anchete epidemiologice. De asemenea, va fi înființat un call-center, prin intermediul căruia voluntari ai unor organizații neguvernamentale vor oferi informații utile persoanelor infectate.

Related posts

Leave a Comment