Geoană a învins Puterea şi rămâne preşedintele Senatului

Preşedintele Senatului şi-a păstrat scaunul, după o şedinţă furtunoasă de plen, în care parlamentarii PD-L-UDMR şi independenţi au încercat fără succes să impună pe ordinea de zi schimbarea acestuia din funcţie. Cel puţin până marţea viitoare, Mircea Geoană rămâne preşedintele Senatului.A pierdut funcţia de preşedinte al României, a pierdut-o şi pe cea de preşedinte al PSD, dar rămâne şef la Senat. Mircea Geoană şi-a păstrat astăzi scaunul, la finalul unei şedinţe de plen în care Puterea a forţat prin toate puterile debarcarea sa. De la înălţimea fotoliului său, Geoană a blocat toate demersurile PD-L-UDMR şi ale independenţilor de a introduce pe ordinea de zi revocarea sa din funcţie. Şi a avut şi ajutor de la colegii săi de partid, dar şi de la liberali care au făcut scut în jurul său.
“În condiţiile în care suntem solicitaţi să introducem pe ordinea de zi o solicitare din partea unui alt grup decât cel care m-a propus, este neconstituţional evident şi inadmisibil. Această poziţie, dragii mei colegi şi prieteni, este că avem o Constituţie care împiedică un asemenea demers. Ca preşedinte al Senatului declar inadmisibilă solicitarea şi nu vom supune acest subiect pe ordinea de zi”, a declarat Geoană, contrat pe rând fie de Radu Berceanu, de Verestoy Attila fie de Liviu Câmpanu.
După mai bine de trei ore de dezbateri, întrerupte şi de o pauză de consultări, Geoană a constatat că timpul alocat şedinţei de astăzi a fost depăşit şi a închis şedinţa, nu înainte de a anunţa că ar putea cere un punct de vedere Curţii Constituţionale pe acest subiect.
Până cel puţin marţea viitoare, Mircea Geoană rămâne preşedintele Senatului. Liderul grupului senatorial PD-L, Traian Igaş, a spus că cererea de revocare din funcţie a lui Mircea Geoană va intra din nou în discuţie în viitoarea şedinţă a Biroului Permanent.

Related posts

Leave a Comment