Funeriu vrea să se facă ore din prima zi de şcoală


Ministrul Educaţiei cere ca orarele să fie finalizate până pe 9 septembrie, astfel încât în prima zi de şcoală, pe 13 septembrie, acestea să fie prezentate elevilor.Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a transmis o notă către inspectoratele şcolare judeţene din toată ţara, în care cere să se facă ore în prima zi de şcoală, iar festivităţile care marchează începutul anului şcolar să nu dureze mai mult de o jumătate de oră, transmite Realitatea TV, citată de NewsIn.
Astfel, ministrul a cerut ca orarele elevilor să fie finalizate până la data de 9 septembrie, în condiţiile în care anul şcolar în învăţământul preuniversitar debutează pe 13 septembrie. Mai mult, ministrul le-a cerut directorilor de şcoală ca deschiderea anului şcolar să nu dureze mai mult de o jumătate de oră. Anii trecuţi, elevii primeau orarul abia după o săptămână de la începerea şcolii.
Ministrul Funeriu a declarat că anul şcolar 2010-2011 începe pe 13 septembrie, urmând să fie ţinute ore din prima zi. Acesta a adăugat că în prima zi de şcoală se vor ţine, cel mai probabil, ore de dirigenţie, în care să se discute cu elevi probleme organizatorice. “Am cerut inspectorilor să li se explice elevilor tot ceea ce ţine de securitatea în şcoală, incendii şi aşa mai departe (…) Ne pregătim de multă vreme pentru acest an şcolar şi încă o dată: seriozitate, rigurozitate şi până la urmă normalitate”, a declarat Daniel Funeriu.

Related posts

Leave a Comment