Franco Frattini il critica pe Nicolas Sarkozy, dupa ce acesta a ras de Italia in fata jurnalistilor

Gesturile si expresiile “care ridiculizeaza Italia nu sunt oportune”, a declarat luni ministrul italian de Externe, Franco Frattini, dupa ce presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a inceput sa rada cand a fost intrebat despre cazul Italiei, informeaza AFP.”Presedintele Sarkozy aspira la o componenta franceza in cadrul conducerii BCE si poate ca ar fi dorit ca Lorenzo Bini-Smaghi sa fie retras”, a declarat ministrul italian.
“Sarkozy stie ca acest lucru nu este posibil si, drept consecinta, a incerca sa ridiculizezi tara noastra prin gesturi si expresii nu este oportun”, afirma seful diplomatiei italiene.
Parisul a sustinut candidatura italianului Mario Draghi pentru conducerea BCE si astepta ca in schimb Bini-Smaghi sa cedeze functia din cadrul institutului monetar de la Frankfurt, citeaza Mediafax.
Duminica, in cursul unei conferinte de presa, Nicolas Sarkozy si cancelarul german Angela Merkel au inceput sa rada cand au fost intrebati daca Silvio Berlusconi le-a oferit asigurari ca Italia va reduce deficitul.
Frattini insa nu a criticat-o si pe Merkel, spunand doar: “Am auzit ca germanii au incredere in angajamentele Italiei”.

Related posts

Leave a Comment