Francezii, criticaţi pentru expulzarea romilor. România solicită să fie invitată la summit-ul pe probleme de imigraţie


Oficialii francezi sunt traşi la răspundere pentru expulzarea romilor. Naţiunile Unite au sfătuit Parisul să evite repatrierile colective şi să înceteze cu discriminarea. Şi Comisia Europeană s-a sesizat. Mai mulţi miniştri francezi vor merge la Bruxelles pentru a discuta cu liderii europeni. În tot acest timp, singurii care sar în apărarea autorităţilor din Hexagon sunt tocmai oficialii români.Miniştrii francezi vor merge în zilele următoare la Bruxelles pentru a discuta despre situaţia romilor. Vizita are loc după ce Viviane Reding, comisarul european pentru justiţie a afirmat că expulzările romilor generează îngrijorare Comisiei Europene.
În tot acest timp, autorităţile române spun că romii au plecat de bunăvoie din Franţa, şi afirmă că nu exista nicio plângere din partea celor întorşi în ţară care să indice faptul că le-au fost încălcate drepturile.
Totuşi, oficialii de la Bucureşti au cerut clarificări cu privire la abordarea de tip exclusivist a summitului pe probleme
de imigraţie de la Paris, din 6 septembrie şi au cerut să participe la întâlnire.
Potrivit Ministerului afacerilor externe de la Bucureşti, 412 romi vor sosi din Franţa până la jumătatea lunii viitoare. Ministrul de interne de la Paris a declarat că 51 de tabere ilegale au fost desfiinţate în această vară iar obiectivul este de a repatria 700 de romi din Bulgaria si România în următoarele luni.

Related posts

Leave a Comment