Fostul deputat Mircia Giurgiu conduce filiala din Cluj a partidului lui Geoană

Fostul deputat Mircia Giurgiu a devenit președintele filialei clujene a PSRO, partidul lansat de senatorul Mircea Geoană. Fostul candidat la Președinția României a fost prezent la Cluj pentru a-l înscăuna pe Mircia Giurgiu la șefia organizației.Mircia Giurgiu a fost deputat timp de două mandate, în perioada 2004 – 2012, iar în decembrie 2012 a candidat din partea USL pentru postul de senator. Deși a câștigat colegiul senatorial, el a pierdut mandatul de parlamentar, în favoarea actualului președinte executiv al PNL Cluj, Alin Tișe. O perioadă, Mircia Giurgiu a fost consilier al miniștrilor PSD Doina Pană și Aurelia Cristea și, până azi, a fost membru al PSD.

Mircea Geoană crede că noul său partid va avea ”o cotă electorală cu două cifre, iar la Cluj vom fi înaintea PSD”. Fostul președinte al PSD s-a folosit de prezența la Cluj pentru a lansa un atac dur la adresa fostului său aliat din actualul partid de guvernământ, fostul ministru al Transporturilor, Ioan Rus. Politicianul clujean s-a poziționat drept lider al unui grup informal al liderilor locali ai PSD din Transilvania și Banat, numit Grupul de la Cluj, care, în anul 2005, l-a susținut pe Mircea Geoană care a candidat împotriva lui Ion Iliescu pentru funcția de președinte al PSD. După alegerile prezidențiale din 2014, Ioan Rus s-a numărat printre cei care au votat pentru excluderea lui Mircea Geoană din PSD. ”A fost o lipsă de coloană vertebrală din partea lui Ioan Rus”, a spus Mircea Geoană.

Liderul PSRO a mai afirmat că din fostul Grup de la Cluj din PSD a ținut legătura doar cu Vasile Dâncu, însă cu acesta în calitate de sociolog.

Mircea Geoană a mai declarat la Cluj că formațiunea sa se va poziționa clar în opoziție față de PSD și a adăugat că, la moțiunea de cenzură de marți, PSRO va mobiliza 14 – 15 voturi parlamentare împotriva Guvernului. ”Nu este vorba de o moțiune de cenzură. Este vorba de a scăpa de o rușine națională”, a spus Mircea Geoană. El a adăugat că moțiunea de cenzură va acționa ca o hârtie de turnesol, iar dacă UNPR ori ALDE vor dori să participe la construirea unei noi majorități după alegerile din 2016, parlamentarii din aceste partide vor trebui să voteze marți pentru demiterea Guvernului.

Related posts

Leave a Comment