Fostul șef al CNADNR, clujeanul Mircea Pop, denunțat de ANI la Parchet

Conducerea Agenției Națională de Integritate (ANI) a sesizat azi Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, în cazul dostului șef al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), clujeanul Mircea Pop, cu privire la suspiciunea de conflict de interese.Potrivit RomaniaLibera.ro, în 31 ianuarie 2013, Mircea Pop a semnat un act adițional pentru extinderea cu 29 de luni a unui contract de consultanţă pentru furnizarea serviciilor de proiectare şi supervizare a lucrărilor de construcţie a autostrăzii Arad-Timişoara-Lugoj şi a Variantei de ocolire Arad.

Același act adițional a vizat suplimentarea activităţii personalului Consultantului precum şi suplimentarea valorii contractului cu suma de aproape două milioane de euro, fără TVA, de la peste 10 milioane de euro la 12 milioane de euro, în condiţiile în care S.C. DP Consult S.A. avea calitatea de subconsultant pentru Autostrada Arad-Timişoara şi Varianta de ocolire Arad.

Mircea Pop a fost acționar majoritar în cadrul societății, în perioada 25 martie 2011-14 iunie 2012 şi a obţinut în anul 2012 venituri din dividende de la această societate, în valoare de 1.343.222 Lei.

ANI mai arată că deşi Pop a cesionat acțiunile pe care le deținea la S.C. DP Consult S.A în 14 iunie 2012, în perioada deţinerii funcţiei de director general în cadrul CNADNR, el avea obligaţia de a nu participa la luarea unei decizii care să producă direct sau indirect un folos patrimonial pentru firma respectivă.

Related posts

Leave a Comment