FMI va achita alegerile prezidenţiale din Ucraina


Ucraina va putea încă până la alegeri să primească o tranşă de credit de la Fondul Monetar Internaţional, consideră şeful consiliului Băncii naţionale din Ucraina Petr Poroşenko. “Sunt convins că în ceea ce priveşte cooperarea cu FMI aceasta va continua sub orişice timp”, a spus acesta.Poroşenko a declarat că datorită cooperării cu FMI se simte o însănătoşire economciă şi există o influenţă pozitivă în relaţie cu investitorii străini.
“Ne trebuie un lider care să aibă încredere şi să poată realza reforme. Cred că anul 2010 va fi anul reformelor în Ucraina”, a declarat şeful consiliului Băncii naţionale a Ucrainei.
Deasemenea, Poroşenko s-a pronunţat pentru desfăşurarea unei reforme constituţionale, care ar spulbera discuţiile dintre parlament, preşedinţie şi guver, ca acestea să devină mult mai eficiente.â
Amintim că în toamnă FMI a decis acordarea Ucrainei a unui credit stand by în valoare de 17 mlrd. de dolari. Până în prezent Ucraina a primit trei tranşi în valoare totală de 11 mlrd. de dolaari. Ultima tranşă, care este de 3,8 mlrd. dolari este planificată să fie remisă în noiembrie, doar că o serie de experţi au îndoieli că aceasta ar putea fi acordată din cauza unor încălcări asumate de partea ucraineană, în cadrul cooperării cu Fondul.

Related posts

Leave a Comment