Candidatul PMP, Fiţiu Avram, a prezentat recent unul dintre proiectele cu care se aventurează în candidatura pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca, şi care, de data aceasta, îi vizează pe clujenii care fac parte din comunitatea studenților și a absolvenților. Acesta şi-a expus inițiativa în cadrul unui interviu, în care a afirmat că doreşte să încurajeze studenții şi absolvenţii să îşi pună în practică propriile idei antreprenoriale, materializându-le în cadrul unor start-up-uri pentru care să primească susţinere printr-o politică publică.
Fiind vorba de un oraş universitar, numărul tinerilor care studiază la o facultate în Cluj-Napoca, este mai mult decât generos, fără să mai menţionăm tinerii care şi-au finalizat studiile, dar au rămas să şi facă un viitor aici. Candidatul PMP afirmă că doreşte ca minim 10 000 dintre aceşti studenţi şi absolvenţi să fie selectaţi pentru a face parte din acest hub de inovaţie tehnologică. Acesta a declarat că intenţionează să finanţeze cel puţin 1 000 de idei de start-up-uri. Însă, în condiţiile în care doar în jur de 1 000 dintre aceşti tineri îşi vor putea materializa ideea, din câte înţelegem, ar putea fi această iniţiativă cu adevărat o oportunitate pentru studenţi? Care vor fi criteriile de selecţie a studenţilor pentru acest hub? Dar a ideilor care îşi vor câştiga finanţarea? De asemenea, ne întrebăm: cum va putea fi susţinută financiar înfiinţarea a 4 000 de start-up-uri în 4 ani?
Candidatul PMP, Fiţiu Avram, intenţionează să-i implice pe tinerii cu studii superioare în procesul de creştere a bunăstării oraşului, conform spuselor sale, încurajând, totodată, minţile sclipitoare să aducă inovaţii. În cadrul aceluiaşi interviu, acesta afirmă că vrea ca absolvenţii să devină antreprenori în loc să îşi găsească un job oarecare.
Comandat: Partidul Mișcarea Populară Filiala Cluj CUI: 21200020
Disclaimer: Acest articol reprezintă publicitate electorală