Filmul Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă revine la Cluj

Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă, debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, cu Silvana Mihai şi Florentina Năstase în rolurile principale, intră astăzi în 19 cinematografe din 13 oraşe. În paralel, filmul va pleca în caravană în câteva oraşe din ţară. Prima oprire va fi la Cluj, unde filmul va putea fi văzut încă de vineri la Cinema Victoria. Regizorul Bogdan Theodor Olteanu va ajunge fi prezent la proiecţiile de luni, 25 iunie, şi marţi, 26 iunie, anunţă organizatorii. 

 

O fostă în comun, un album de fotografii, câteva conversaţii online, o cafea şi o vizită. Două fete contruiesc din bucăţi începutul unei poveşti de dragoste. Dar pe măsură ce se apropie trebuie să înfrunte lucrurile care le despart.

 

 

Filmul Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă este şi lungmetrajul de debut al celor două actriţe principale, Florentina Năstase şi Silvana Mihai. Scenariul este semnat de Bogdan Theodor Olteanu, împreună cu Ana Ivan şi Denisa Niţă. Directorul de imagine Mihai Marius Apopei este şi el la primul lungmetraj, la fel şi scenografa Alexandra Panaite sau designerul de sunet Mihnea Bogos.

 

Filmul a avut premiera mondială în cadrul celei de-a 17-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania şi va avea premiera internaţională la cea de-a 72-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Edinburgh (20 iunie – 1 iulie, 2018), în cadrul secţiunii European Perspectives.

 

Related posts

Leave a Comment