de Mircia Giurgiu
În perioada iunie-noiembrie 2015 am adresat fostului ministru al Culturii, domnul Ioan Vulpescu, două interpelări și o întrebare privind actele de administrare abuzive, frauduloase și păguboase ale directorului general interimar și administratorului special al Companiei Naționale a Imprimeriilor Coresi, Ilie Marius Bogdan, anchetat pentru mai multe fapte de corupție.
Ministerului Culturii față de directorul general interimar al Companiei Naționale a Imprimeriilor Coresi”, nu am primit niciun răspuns de la fostul ministru al Culturii, deși, conform prevederilor art. 163 alin. 4 din Regulamentul Senatului, membrii Guvernului sunt obligați să răspundă la interpelări în termen de cel mult două săptămâni.
Consider că atitudinea concesivă, favorizantă a fostului ministru al Culturii, Ioan Vulpescu, precum și a secretarilor de stat Alexandru Oprean și Bogdan Stanoevici față de directorul general interimar și administratorul special al Companiei Naționale a Imprimeriilor Coresi, Ilie Marius Bogdan, se datorează faptului că acesta este un apropiat al fostului prim-ministru Victor Ponta, căruia i-a fost subaltern în Corpul de control al primului ministru Adrian Năstase.
Domnule ministru Vlad Alexandrescu, vă sesizez faptul că, din dispoziția directorului general interimar și administratorului special al Companiei Naționale a Imprimeriilor Coresi, Ilie Marius Bogdan, a fost fixată pentru mâine, 26.11.2015, vânzarea la licitație a activelor Sucursalei Imprimeria Ardealul Cluj Napoca și că există riscul unei înstrăinări la fel de frauduloase și păguboase ca în cazul activelor Sucursalei Imprimeria Oltenia Craiova, motiv pentru care vă adresez rugămintea să luați măsurile care se impun pentru prevenirea unei astfel de situații, mergând până la anularea licitației anunțate.
Pentru edificarea dumneavoastră, atașez prezentei sesizări copii de pe interpelările și întrebarea la care am făcut referire, așteptând răspunsurile cuvenite la acestea.”
Related posts
-
Cum s-a destrămat imperiul hun după moartea lui Atilla
În anul 453, Attila a plănuit o campanie majoră împotriva romanilor de la Răsărit, dar a... -
Malbork este castelul cu cea mai mare întindere
Castelul Malbork, o fortăreață gotică din secolul al XIII-lea din Malbork, Polonia, construită de Ordinul Teuton... -
Cum a fost Britania invadată de Iulius Cezar
Iulius Cezar a invadat Marea Britanie de două ori în timpul războaielor galice, în 55 și...