Feroviarii şi-au înregistrat la BNR propria bancă

Banca Comercială Feroviară, controlată de omul de afaceri Valer Blidar, a primit luni autorizaţia de funcţionare din partea BNR şi va începe să funcţioneze până la finalul anului 2009, potrivit unui comunicat al noii instituţii financiare. Capitalul social iniţial al băncii este de 45 milioane de lei, integral românesc, iar noua bancă este una de tip universal.Preşedinte şi, concomitent, director general Băncii Comerciale Feroviare este Petre Tulin, care a administrat anterior BCR Banca pentru Locuinţe şi HVB Banca pentru Locuinţe. Funcţiile de director general adjunct şi de vicepreşedinte al Consiliului de Administratie vor fi deţinute de Laurenţiu Bouleanu. În funcţia de director general adjunct urmează a fi numită Cornelia Barbu.
În Consiliul de Administraţie a Băncii fac parte Nicolae Dardac, prorector al ASE, Vasile Răileanu, decan al Facultăţii de Contabilitate şi Informatică de Gestiune, şi Gheorghe Sîrbu, director financiar la Astra Vagoane Călători.
Reprezentantii instituţiei şi-au propus să deschidă cinci sucursale până la finele acestui an.
Valer Blidar deţine 90,5% din capitalul bancii, din care 39,5% în mod direct şi 51% prin intermediul a două firme pe care le controlează, respectiv Astra Vagoane Călători SA (26%) şi Tristar SRL (25%). Restul de 9,5% din capitalul social al băncii este deţinut de Atelierele CFR Griviţa Bucureşti.
Banca Comercială Feroviară a fost înregistrată inclusiv la Registrul instituţiilor de credit şi va putea să îşi desfăşoare activitatea în România şi în statele Uniunii Europene (UE).

Related posts

Leave a Comment