Fără drumuri blocate în județul Cluj, dar se circulă în condiții de iarnă

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de joi, 9 februarie 2023, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier dar, din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate, pe mai multe sectoare de drum, mai ales în zona de munte a județului, circulaţia se desfășoară în condiţii de iarnă.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de miercuri, 8 februarie, s-a acţionat pe șapte drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe două drumuri judeţene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 23 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 12 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, iar în cursul nopţii şi al acestei dimineţi a fost necesară intervenția pe șase drumuri judeţene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 50 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

De asemenea, pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe șapte drumuri judeţene, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi fiind necesară intervenția, inclusiv prin revizii, pe șase drumuri sau sectoare de drumuri județene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 32 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe nouă drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, iar în cursul nopţii şi al acestei dimineţi, de asemenea, a fost necesară intervenția pe nouă drumuri judeţene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 16 tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile situate în zona Gherla, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, mai exact doar de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant.

La această oră, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Menționăm faptul că, în condițiile în care temperatura scade sub -7 grade Celsius sarea își poate pierde calitățile și proprietățile în ceea ce privește efectul asupra zăpezii de pe carosabil.

Related posts

Leave a Comment